KÖSZÖNTJÜK A DEBRECENI RENDŐR SPORTEGYESÜLET HONLAPJÁN!

Megtekintem

Megcselekedtük!

 

Szóval jöjjön a túraleírás: 

 

Tisztelt Sporttársak, Mindenki!

 

A DRSE fennállásnak 30 éves évfordulójára úgy gondoltuk, hogy a legmegfelelőbb kerékpáros túra az lesz, ha bejárjuk Debrecen jelenlegi és volt rendőrségi épületeit. 

 

A kicsi, de annál lelkesebb csapatunk neki is vágott ennek a nem teljesíthetetlen feladatnak. 

 

Kezdésnek persze, hogy 5 perc múlva defektet kaptam. És ugye a legfőbb szabály: legyen nálad pótbelső, szerszám. Na, ezek nem voltak, szóval jött egy gyors kerékpár váltás, és a trekkingből lett országúti. ( erre még visszatérek )

 

Az első célpont a Sámsoni út volt, jelenleg bármilyen közlekedési eszközzel megközelíthetetlen,  földút stb, de megtaláltuk! 

 

Majd jött Baksai, Mikes Kelemen, Budai Ézsaiás.  A megszűnt Vasúti Rendőrőrs a Nagyállomáson, Vásáry, Kossuth utca. Zárásnak a szintén megszűnt Újkert-Vénkert Rendőrőrs és Tócóskerti Rendőrőrs.   

 

Abszolválva a feladatot felmerült, hogy hát közel van a Kráter-tó, nézzük meg. És a Tócós kertből a legközelebbi  út oda Ondód felé vezet, éppen onnan csak 7 km-es földút vezet oda. Előző nap esett az eső, - de ha nem is esett volna,- és itt utalnék vissza az országúti kerékpárra, amit ugyen nem földútra terveztek. Hát nem írom le ezt az élményt. 

A z elhangzottakat szintén nem idézem, de láttuk a Kráter-tót, és sikeresen vissza is értünk Debrecenbe, de már kerékpárúton!

 

Így egy csendes 80 km-rel tisztelegtünk a DRSE 30 éves fennállása előtt!

 

Keressen mindenki nyugodtan, ha bármilyen eszement ötlete van kerékpározni!

 

Szilágyi Csaba szakosztályvezető